Microsoft Xbox One "Scorpio"

Microsoft bo v bližnji prihodnosti lansiral novo konzolo z imenom Xbox One Scorpio. Nova konzola bo sledila trendu, in bo zahvaljujoč nadgrajeni strojni opremi in 4K Blu-ray predvajalniku lahko podpirala tudi HDR igranje iger in 4K podporo za večpredstavnost. Na kratko, Xbox One Scorpio je manjša, lepša in bolj učinkovita različica Xbox One.

Project Scorpio bo poganjal 8-jedrni CPU zaenkrat še nepoznanega proizvajalca, poleg tega pa bo za dodatno moč poskrbela tudi grafična kartica z 6TFLOP-i moči. Preprosto povedano, lahko se bo kosala z današnjimi primerljivimi grafičnimi karticami kot je Nvidia GeForce GTX 1070, katera ima 6.5TFLOP-ov moči. Ob izidu bo konzola primerljiva s srednjim razredom osebnih računalnikov v 2017, kar je tudi cilj za razvijalce.

Tudi Project Scorpio gleda v prihodnost z igranjem VR iger v glavi. Jasno je bil omenjen Fallout 4 za VR, tako kot dejstvo da bo sposoben igre predvajati v 4K ločljivosti pri 60Hz. To je nekako logično, saj 4K televizorji počasi postajajo standardni, prav tako pa je tudi konkurenčni Sonyjev PS4 Pro razvit podobno.

Kar se tiče iger in ekskluziv za novo konzolo je bilo jasno povedano, da bodo novo razvite igre delovale tako na obstoječi Xbox One platformi kot na Xbox One S Scorpiu. Jasno so tudi povedali, da se ne bo nič spremenilo okrog uporabniškega vmesnika. Nekaj je sicer še ugibanja okrog tega ali bodo za novo konzolo razviti kakšni ekskluzivni naslovi, vendar je še prezgodaj govoriti o tem.

Kakorkoli že, do izida bomo morali počakati še približno leto dni, saj je izid napovedan za "holiday season" v letu 2017, glede na pretekle izkušnje pa lahko rečemo da se bo to zgodilo v novembru, vsekakor pa upamo da bo do izida na dan pricurljalo še več informacij okrog konzole, ki naj bi definirala leto 2017 kot najmočnejša konzola na trgu.

Preverite našo ponudbo konzol, iger in dodatkov na Playgame.si !

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nintendo Switch – draga tablica ali resna konzola?

Nostalgija po Sonyjevo

Znamka Hori