Nintendo Switch

Switch je nova konzola podjetja Nintendo, to bo njihova sedma "večja" konzola na trgu. V svojem razvoju je bila poznana tudi pod imenom "NX", uradno pa je bila naznanjena oktobra 2016, napovedan izid pa ima 3.marca leta 2017.

Switch Nintendo smatra kot hibridno konzolo, primarno je zasnovana kot domača konzola, z glavno enoto konzole vstavljeno v priklopno postajo katera se priključi v vaš televizor. Alternativno lahko konzolo odstranimo iz postaje, in jo uporabljamo za podobne funkcije kot osebno tablico preko touchscreen LCD zaslona, ali pa jo odložimo na mizo, da jo lahko igra več uporabnikov hkrati. Switch-eva najbolj prepoznavna lastnost so Joy-Con kontrolerji. Dva odstranljiva kontrolerja lahko namestimo na glavno konzolo in jo uporabljamo v tako imenovanem  "Grip mode"-u, druga možnost je, da Switch uporabimo kot tradicionalno konzolo doma pred TV zaslonom, ali pa kontrolerje uporabimo za isto funkcijo kot jo je imel kontroler pri Wii-ju.

Konzola bo imela 32 GB integriranega spomina, prostor za shranjevanje pa bomo lahko povečali preko microSDXC kartic vse do 2TB.

Povezljivost

2.4/5GHz 802.11ac Wi-Fi
1x USB3.0 na priklopni postaji
2x USB2.0 na priklopni postaji
1x USB Type-C na glavni enoti konzole


Konzola

Glavna enota Nintendo Switcha je konzola. LCD zaslon velikosti 6,2 inčev (16 cm diagonala) poganja baterija. Sama enota meri 23,9cmX10,2cmX1,4cm in tehta 297g. Zaslon omogoča resolucijo do 720p (1280x720px). Vključeni so tudi 3,5mm avdio priključek, stereo zvočniki, USB-C port za polnenje in stojalo. Enota pa vključuje še prostor za Game Card (kartušo z igro) in microSDXC zunanjo kartico. 


Priklopna postaja

Konzolo, ne glede na to ali je Joy-Con priklopljen ali ne, lahko priklopimo na priklopno postajo z električnimi priključki za potrebe polnenja baterije, ima pa tudi HDMI izhod, kateri se priključi na TV. Priklopna postaja bo vsebovala tudi USB 3.0 in USB 2.0 priključke, čeprav Nintendo še ni povedal za katere stvari jih bo moč uporabiti. Ko je konzola priklopljena na priklopno postajo bo resolucija povečana na maksimalnih 1080p. Priklopna postaja meri 17,3cmX10,4cmX5,4cm in je težka 327g.


Joy-Con

Nintendo Switch dobite skupaj s kontrolerji, katerim so nadeli ime kar Joy-Con. Vsak od njiju meri 10,2cmX3,6cmX2,8cm, tehtata pa približno 50g vsak. Kot je že bilo omenjeno lahko kontrolerja uporabimo na več načinov, na samo konzolo pa se da priklopiti do vsega 8 takih kontrolerjev




Naročite si svoj Nintendo Switch na Playgame.si









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nintendo Switch – draga tablica ali resna konzola?

Nostalgija po Sonyjevo

Znamka Hori