Liga GT Sport Slovenia

Izid igre GT Sport je bil prelomni trenutek tudi za peščico navdušencev nad franšizo v naši lepi mali Sloveniji. Kaj kmalu po izidu igre se je preko spletne strani www.playgame.si, ter naše Facebook strani začela oblikovati liga GT Sport Slovenia.

Začetki so bili kljub velikemu zanimanju skromni, in po določitvi pravil se je za prijavljene člane začela sezona 1. Skupno 31 prijavljenih članov, kateri so sodelovali v tej premierni sezoni je odvozilo 5 dirk. Da bo vse skupaj šlo zares smo se lahko prepričali ze na uvodni dirki v Kyotu, kjer smo se usedli za volane vozil iz GR.4, nadaljevali na progi v Brands Hatch Indy z vozili Golf GTI, na dirki 3 nas je pot zanesla do proge v Village - u z vozili GR.3, nakar smo se odpravili še v Suzuko kjer smo vozili azijske dirkalnike iz GR3, ter za konec prišparali še za kraljico vseh prog Nürburgring Nordschleife, dovoljena so bila vse nemška in italijanska vozila iz grupe GR.4 .

Čez celotno sezono incidentov ni manjkalo, zato se je tekom sezone oblikovala tudi slovenska različica famozne FIA, katera je odločala o morebitnih kaznih za posamezne incidente na samih dirkah. Poleg prijetnega druženja in spoznavanja tekmovalcev pa ima liga tudi tekmovalni naboj. Sezono smo uspešno zaključili, zmagovalec pa je bil uporabnik Simtomy

Ker se na napakah učimo, smo za drugo sezono malce preoblikovali sistem tekmovanja, tako da smo najboljših 10 iz prve sezone združili na server 1, na drugem serverju tekmujejo ostali iz prve sezone in novo prijavljeni člani. Ker pa je za novo prijavljene na serverju 2 že zmanjkalo prostora se je odprl še tretji server, kjer trenutno še vedno sprejemamo prijave na mail info@playgame.si. Naši tekmovalci so pokazali tudi veliko mero kreativnosti, preko dizajniranja svojih vozil in deljenih fotografij iz samih dirk. Teh je bilo ogromno, zato vam v priloženih slikah ponujamo samo delček vsega tega. 



Seznam dirk sezone 2:

1. Kyoto driving park Yamagiwa+Miyabi - Vozila Ferrari GR.4
2. Autodromo de Interlagos - Vozila N500 max 500hp+teža nezaklenjena
3. Brands Hatch Grand Prix Circuit - GR.4  hp+teža nezaklenjena
4. Nürburgring GP - Clio Cup max 220hp+teža nezaklenjena
5. Blue Moon Bay Speedway II - GR.1 hp+teža nezaklenjena
6. Suzuka Circuit - GR.3 BoP zaklenjen
7. Nürburgring 24h - N+GR max 600hp+ teža nezaklenjena
8. Autodromo Nazionale de Monza - vozila iz let 1960 do 1979 max 500hp, min 1000kg

Zmagovalci na posameznih serverjih prejmejo lepe nagrade, izmed vseh ostalih sodelujočih pa se izžrebajo še dodatni srečneži, kateri so prav tako lepo nagrajeni.






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nintendo Switch – draga tablica ali resna konzola?

Nostalgija po Sonyjevo

Znamka Hori