Elder Scrolls VI novice

Bolj kot se bližamo letošnji E3 konferenci, bolj glasne so govorice o tej ali oni igri. Ampak ko debata nanese na možnost novega dela Bethesdine uspešnice Elder Scrolls V: Skyrim, se kar tresemo od
navdušenja.

Kako se tudi nebi, igra ki je tako ali drugače ponujala krepko preko 200 ur užitkov in je z vsemi DLC-ji in modi še kako živa tudi pet let po njenem izidu, o tem priča podatek da je še vedno na 14. mestu po priljubljenosti na Steamu, samo eno mesto za Fallout 4, zato je navdušenje o kakršnikoli novici povezani z morebitnim naslednikom še toliko slajše.



Na žalost pa je naslednji del Elder Scrolls-ov trenutno še zavit v meglo in je pravih, preverjenih informacij bore malo. Veliko je bilo ugibanj in govoric, in težko je ohraniti trezno glavo, da nas v tem silnem navdušenju ne zanese.

Tukaj je zbrano vse kar zaenkrat vemo:

Če smo pošteni, je preverjenih in uradnih informacij o naslednji inštalaciji igre toliko, da bi jih lahko zapisali na eno stran samolepilnega listka z markerjem. Igra uradno sploh še ne obstaja.

Ali pač? Preko 20 milijonov prodanih izvodov The Elder Scrolls V: Skyrim dela to igro krepko najbolj uspešno v zgodovini Betshede. Denar zahteva da novi del obstaja. Najbližje (če temu lahko tako rečemo) Bethesdinemu razkritju igre smo prišli, ko je njen podpredsednik Pete Hines govoril o tem kako bi ostali ustvarjalci "izmolzli" tako igro (Skyrim) in naredili nov del kolikor hitro bi se dalo.

"Skyrim 2 bi izpljunili kolikor hitro bi se dalo. Vse kar mi delamo delamo predano. Naš pristop se ni spremenil."

S tem seveda ni napovedal novega dela, je pa med vrsticami dal vedeti da je nov del Skyrima tako verjeten kot še en del Call of Duty-ja.

Pri tej igri pa gre v bistvu za skrivnost ki to ni. Za primer, Bethesda išče "Quest Designer-ja" in za to delovno mesto zahteva izkušnje z "The Elder Scrolls Construction Set"-om.

Datum izida?

Če se spomnimo Obliviona kaj kmalu ugotovimo, da je med njim in izidom Skyrima bila 4-letna luknja, tako da če bi se to ponovilo bi nova igra že izšla, saj je Skyrim izšel davnega leta 2011. 

Pravo vprašanje je, ali so pri Bethesdi sploh že začeli pripravljati nov del igre? Ko so razvijali Skyrim so uporabljali pretežno majhno ekipo sestavljeno iz približno 100 sodelavcev, medtem ko je v industriji iger normalno da AAA igre, kot je recimo Assassins Creed razvija tudi do 1000 razvijalcev. Torej, če malce špekuliramo je Bethesda morala v zadnjih letih podvojiti ali celo potrojiti svojo ekipo, da je novi Skyrim postal glavni projekt po izidu Fallout 4. 


Za Fallout 4 namreč še vedno potrebuje ustvarjalno ekipo, različni DLC-ji, bug-i in podobno se ne naredijo oz. odpravijo sami. Če upoštevamo zgoraj našteta dejstva novega dela igre ne bomo videli vsaj do leta 2019. Auč.

Kljub vsemu pa nekateri napovedujejo da bomo The Elder Scrolls : Argonia (ali kakor se mu bo že pač reklo) videli letos na E3 v juniju, vsekakor se to zdi (pre)zgodaj, če je igra res šele v povojih. Sykrim je recimo bil najavljen decembra 2010, torej 11 mesecev pred izidom.

Obstaja sicer kanček upanja, namreč v intervjuju za gamesindusty.biz v marcu 2016 so direktorja Todda Howarda prosili naj razjasni bombico ki jo je vrgel v javnost, namreč da imajo "tri velike in nore projekte v delu". Na to se je odzval da "So še vedno v povojih. Ne pričakujte, da boste o njih v kratkem kaj slišali. Naše projekte vedno prekrivamo. Trenutno se pri nas dogaja več kot se je kdajkoli prej." To se na prvi pogled sliši slabo, lahko pa tudi pomeni da so Elder Scrolls VI bili v razvoju že pred novembrom 2015. To sicer ni nemogoče, saj so se Bethesda Game Studios razširili in odprli novo podružnico Montreal v decembru 2015 ki je sprva zaposlovala 40 razvijalcev, ki pa se še naprej širi.  

Elder Scrolls 6 lokacija?

Za namene tega članka smo ga poimenovali kar Elder Scrolls VI, kar pa ne pomeni da bo to tudi končno ime. Vse Elder Scrolls igre so se odvijale v Tamrielu - svetu serije Elder Scrolls. Leta 1996 je Daggerfall vsebovalHigh Rock in Hammerfell, v 2002 je Morrowind vseboval svet Vvardenfell, Oblivion se je odvijal v Cyrodilu in Skyrim v Skyrimu. Torej kaj še ostane v Tamrielu?



Valenwood, Elsweyr in Black Marsh (Argonia) so še deli zemljevida ki jih Bethesda še ni uporabila. Morrowind bi bila očitna izbira, saj so v Morrowin verziji iz 2002 dejasnko uporabili samo otok, ne pa tudi kopenskega dela zemljevida. Druge govorice spet pravijo da je najbolj logična izbira Argonia/Black Marsh, čeprav za te informacije spet ni zanesljivega vira. Manjša verjetnost sicer obstaja tudi da bi nov del imel naslov Skyrim 2 in bi se ponovno odvijal v Skyrimu in bi nadaljevali zgodbo iz prvega dela, kar pa se ne zdi preveč verjetno. 
















Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nintendo Switch – draga tablica ali resna konzola?

Nostalgija po Sonyjevo

Znamka Hori