God Of War

Na letošnjem E3 je vse navdušence nad serijo God Of War presenetila novica, da naj bi bil v delu nov del te izjemno priljubljene serije. Novi del pa je vsaj glede na videno na Sonyjevi konferenci na E3 precej drugačen od prejšnjih. Razlike so vidne predvsem v lokaciji, sami zgodbi (Kratos ima namreč sina), in sami igralnosti, katera je skrenila iz smeri klasične akcijske hack and slash v precej moderno tretjeosebno akcijsko avanturo. Poleg tega pa kratos izgleda res bad-ass s to novo brado, nekako vikinško. V priloženem napovedniku si lahko pogledate o čem govorim.



Trailer, ki veliko razkriva, kljub temu pa sproža nova vprašanja, kot so:

  • Kdo je Kratosov sin?
Ko so tehnika ki dela na igri vprašali po imenu Kratosovega sina je odgovoril da nam imena žal ne more razkriti. Zakaj? Ker bi s tem verjetno razkril pomemben element zgodbe? Kar nas popelje do naslednjega vprašanja...
  • Ali bi lahko bila Kratos in njegov sin dejansko Odin in Thor?
Ta teorija zarote kroži po internetu, vendar ni potrjena. Najbolj nora ideja je, da razvijalec sinovega imena noče razkriti samo zato ker mu je ime Thor, s tem pa bi razkril da je Kratos v novem delu dejansko - kdo drug kot sam Odin. Kratos je v novem delu povsem drugačen, ima sina, brado, umaknil se je v severne dežele... Kar pomeni tudi, da se je spremenil toliko, da ali silom prilike ali kar tako tudi sam ne postane to, proti čemur se je bojeval celo svoje življenje.
  • Je Kratosov sin res lahko Thor?
Možno je, je prvo ime, katero pade na pamet vsakomur, ki se le malček spozna na nordijsko mitologijo. Zanimiva izbira bi bil tudi Ullr, ki je Thor-ov pastorek in je znan po tem da je lovec in dober strelec z lokom. Poleg tega je njegova mati nordijska boginja Sif, oče pa neznan, po tej teoriji bi bil Kratos Thor.


V napovedniku je skritih tudi veliko malenkosti ki bi nam lahko pomagale sestaviti delček zgodbe:

1. NLP št. 1 (neznana leteča pojava)
NLP v GOW
2. NLP št. 2



3.Ogromna kača? Ragnarok? (glejte premikajoče se luske v beli barvi okolja direktno nad srnjakom)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nintendo Switch – draga tablica ali resna konzola?

Nostalgija po Sonyjevo

Znamka Hori