Xbox One S

Microsoft je pred kratkim na tržišču predstavil novo konzolo z imenom Xbox One S, katera je na prodajne police zašla v septembru. Xbox One Slim je konzola iste generacije kot Xbox One, samo da je za razliko od predhodnika rahlo nadgrajena in tako skriva kar nekaj novih trikov v svojem rokavu.

Konzoli so dodali 4K možnost predvajanja zabavnih vsebin in HDR (high dynamic range). Seveda ne moremo govoriti o možnostih igranja v pravem 4K kot za pred kratkim najavljeno konzolo Project Scorpio ali delno tudi PS4 Pro, v primeru Xbox One Slim konzole govorimo o višanju resolucije v 4K in ne o pravem "nativnem" 4K igranju iger. Zato pa ima ta konzola vseeno možnost postati najbolj prodajana konzola v 2016, saj je edina konzola ki lahko predvaja 4K Blu-ray-e in je tako tudi najcenejši UHD predvajalnik na trgu, zato je primerna za vse filmske navdušence z omejenimi denarnimi sredstvi, ki iščejo možnost uživanja 4K video vsebin.

Xbox One Slim
Kar se zunanjega izgleda tiče je novi Xbox One Slim "izgubil" 40% velikostiod svojega predhodnika. Tudi barva konzole je spremenjena, saj po novem lahko uživamo v mat beli barvi. Gumb za vklapljanje je po novem dejanski fizični gumb, kar zmanjša možnost nenamernega vklapljanja konzole. Xbox One Slim ima še eno novo funkcijo - lahko ga postavimo pokonci (vertikalno), tako da se lahko še bolje vklopi k vašim omaram, za to funkcijo boste sicer potrebovali dokupiti plastično stojalo (stojalo je v paketu če se odločite za 2 TB verzijo).

Tudi kontroler je doživel nekaj sprememb, in se uvršča nekje vmes med klasičnim Xbox One kontrolerjem in super dragim Xbox One Elite kontrolerjem. Nova funkcija kontrolerja je vgrajena Bluetooth povezljivost, kar se ne tiče toliko uporabnikov Xbox One, pač pa je funkcija od boga poslana za uporabnike namiznih računalnikov z operacijskimi sistemi Windows.

Zagotovite si svoj Xbox One Slim na Playgame.si !











Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nintendo Switch – draga tablica ali resna konzola?

Nostalgija po Sonyjevo

Znamka Hori