Doom Beta

Orožja
Ta vikend smo lahko preizkusili beta verzijo prihajajoče igre Doom. Tako kot ostali Beta predogledi je tudi Doom postregel z omejeno verzijo igre, igrali smo lahko namreč samo multiplayer, preizkusili smo se lahko v Team Deathmatchu ali Warpathu.
Kar nas je pritegnilo na prvi pogled je bila dinamika igre, brez regeneriranja zdravja, armour in health packi so enakomerno razporejeni po celi mapi in jih je v izobilju. 

Tekanje po mapi, skakanje s pomočjo thrusterjev in raznolika orožja naredijo igro zahtevno in nepredvidljivo, za samo ubijanje nasprotnikov se je kot najbolj učinkovit pokazal missle launcher ali super shotgun v kombinaciji z vortex rifle, več kot uporabne pa so tudi granate. Tukaj bi kot pripombo in manjše razočaranje dodal, da je (vsaj na mojo) žalost Doom dodal element iz modernih streljačin in nam ponudil sistem loadoutou, to pomeni, da si pred začetkom sami izberemo katero kombinacijo orožja bomo v multiplayerju uporabljali, zelo pogrešam možnost,
da bi si pokalico našel v samem okolju, in bi uporabljal pač tiste ki so v mapi na voljo.

Poleg naštetega nam je v omejeni verziji igre bil na voljo tudi demon, v katerega smo se prelevili če smo ob pravem času našli "Demon Rune", in potem z njegovo (izobilno) pomočjo sejali strah po mapi. Priznam, da ko je nekdo iz nasprotne ekipe postal demon sem se odpravil na drugi konec mape v upanju da me ne najde.

Demon
Igra nas za igranje nagrajuje s tako imenovanimi "Hack moduli" katere aktiviraš ob vsakem respawnanju in nam lahko razkrivajo lokacijo igralca ki nas je nazadnje ubil, ali pa kdaj bo na voljo naslednji kos power opreme. Mape katere so bile na voljo so odlično zasnovane in dovolj velike za nalogo kateri služijo. Kot v ostalih multiplayer igrah je na voljo veliko možnosti prilagajanja svojega igralnega lika, od različnega oklepa do njegove barve in celo personalizacija pušk.

Če potegnem črto pod vikend ki sem ga preživel z Doom-om, lahko rečem da sem se težko odlepil od konzole in sem po vsakem deathmatchu ki sem ga odigral hotel še. Več pa bomo izvedeli ob izidu, ki je napovedan za 13. maj.

EDIT:
Gamespot poroča da je Doom Open Beta na voljo še en dodaten dan torej do pondeljka 18.4.2016 - 11.59 EST.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nintendo Switch – draga tablica ali resna konzola?

Nostalgija po Sonyjevo

Znamka Hori